Dieronvriendelijkheid in ‘Verhalen van toen…’ in 't Abbehuisje Abbekerk

ABBEKERK – Een ongelofelijk en schijnbaar dieronvriendelijk verhaal is het komende onderwerp in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’. Het komt aan de orde op 21 februari in ’t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Iedereen is welkom. In het desbetreffende Bijbelverhaal wordt een verwarde man genezen door de geesten in zijn hoofd naar een koppel varkens te sturen.  De beesten rennen in paniek de helling af en verdrinken. Met hulp van werk van de psycholoog Jung en de theoloog-psychotherapeut  Drewermann  wordt gewezen op de symboliek in het verhaal en op de mogelijkheid het met andere ogen te lezen. In ‘Verhalen van toen…’ worden de nieuwste inzichten en ontwikkelingen rond de Bijbel onder de aandacht gebracht. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek). Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl]]>