Weerbericht Medemblik – tijdelijk een stukje frisser

MEDEMBLIK – Onder invloed van een hogedrukgebied en een straffe noordoostelijke wind krijgen wij vandaag en de dagen hierna te maken met een klein beetje winter. Vandaag is het voor het gevoel koud door de snijdende wind die waait met 5Bft. De temperatuur loopt op naar 2 graden boven nul maar voor het gevoel lijkt het -3 tot -4 te zijn. Uit de aanwezige bewolking kan een enkel vlokje winterse neerslag vallen maar dit zal niet veel zijn. Ook op dinsdag is er nog wat bewolking aanwezig maar dan zal de zon zich toch al meer laten zien dan vandaag. Overdag wordt het 2 graden, in de nacht naar woensdag vriest het 3 graden. De wind is matig 3Bft en waait uit het oosten. Woensdag en donderdag is het vooral de zon die de hoofdrol opeist, door de oostelijke wind wordt er koude maar droge lucht aangevoerd waardoor de aanwezige bewolking vrijwel geheel zal verdwijnen. Met 2 graden op woensdag en in de nacht naar donderdag zelfs -5 graden en 3 graden op donderdag en in de nacht naar vrijdag 2 graden vorst is het iets onder normaal voor de tijd van het jaar]]>