Voetbal: Sterk Strandvogels geeft voetballes aan Oosthuizen

ONDERDIJK – Een week na de verloren topper tegen De Valken kende Strandvogels weinig problemen met Oosthuizen. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd na een 2-0 achterstand nog maar net met 2-2 gelijk gespeeld, maar nu lagen de verhoudingen heel anders. Vooral aanvallend had Oosthuizen weinig in te brengen en op de overwinning voor de Vogels was dan ook helemaal niets af te dingen. Al meteen vanaf de aftrap liet Strandvogels blijken niets minder dan drie punten te willen. De ploeg was veelvuldig in balbezit en als dat niet zo was, dan werd er volop druk gezet om het speeltuig zo snel mogelijk terug te krijgen. Dit spel werd al snel beloond met de openingstreffer al kwam die wat gelukkig tot stand. Na een corner wilde Rens Grooteman op doel schieten, maar het schot zou ruim voorlangs gaan. Maar gelukkig stond Mitch Hofland precies in de baan van het schot en kon deze van richting veranderen, zo het doel in. Mitch probeerde het zelf een paar minuten later met een schot, maar deze keer ging de bal wel naast. Strandvogels ging echter goed door op de ingeslagen weg. Na ruim een kwartier leek Jordy Weel doorgebroken te zijn, maar hij werd wegens buitenspel teruggefloten. Direct hierna was Tim Broersen wel dichtbij de 2-0, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Uit de aansluitende corner kopte Mitch Hofland vervolgens op de lat. Pas na een halfuur spelen moest Edwin Hoogland voor de eerste keer in actie komen en dat deed hij uitstekend. Strandvogels bleef echter de bovenliggende partij. In de 34e minuut nam Bryan Broedersz een vrije trap heel slim op Mitch Hofland, maar die kon de bal helaas niet controleren. In de tegenaanval verscheen Oosthuizen voor het Strandvogelsdoel, maar Edwin Hoogland kon de bal simpel pakken. Een paar minuten hierna lag de bal na een schot van Rens Grooteman voor de tweede keer achter de Oosthuizendoelman. Maar helaas was er voor het schot al gefloten wegens een overtreding van Tim Broersen. Toch kwam de tweede Strandvogelsgoal er nog voor de rust. Jordy Weel ontsnapte nu wel aan de buitenspelval en verscheen voor de keeper. Hij schoof de bal vervolgens heel onbaatzuchtig af op de meegelopen Bryan Broedersz die eenvoudig 2-0 kon maken. Al vrij snel in de tweede helft was het duel bijna volledig beslist, maar de bal ging na het schot van Rens Grooteman in het zijnet. Daarna leek Strandvogels wat energie te sparen zonder dat het Oosthuizen ook maar het idee gaf terug in de wedstrijd te kunnen komen. Rens Grooteman kreeg na vijf minuten een nog grotere kans het duel in het slot te gooien, maar van dichtbij wist hij de uitstekende voorzet van Gerald Broedersz niet te verzilveren. De bezoekers kregen in de 60e minuut een prima mogelijkheid, maar de bal werd zo slecht ingeschoten dat deze bijna nog over de zijlijn ging in plaats van over de achterlijn (laat staan doellijn). In deze fase ging Oosthuizen ook steeds meer overtredingen maken, het resulteerde in totaal in drie gele kaarten. Een kwartier voor tijd kreeg Oosthuizen een mooie kans op een goal toen Edwin Hoogland een terugspeelbal met zijn handen beroerde. Hij metselde daarna echter met succes een muur waarmee de inzet van de bezoekers werd gekeerd. Strandvogels kreeg hierna nog wel enkele kansen om de score uit te bouwen. Zoals via het schot van afstand van Erwin Neuvel, maar de bal ging net over. Kansen waren er dus nog wel, goals kwamen er niet meer. Strandvogels bleek de nederlaag tegen De Valken goed verteerd te hebben. Volgende week wacht het altijd lastige uitduel tegen Woudia dat deze zondag uit de dood opstond en een 3-0 achterstand in de tweede helft wist om te buigen in een 3-4 overwinning. Ik verwacht daarom een wedstrijd die een stuk lastiger zal zijn dan die tegen Oosthuizen.

Competitiestanden

# Team Gesp. Gew. Gel. Verl. Punt. Voor Tegen Saldo
1 HSV Sport 1889 10 8 1 1 25 37 12 25
2 VVS ’46 12 8 0 4 24 38 18 20
3 De Valken 9 7 2 0 23 29 9 20
4 Strandvogels 13 7 2 4 23 27 27 0
5 Always Forward 11 7 1 3 22 35 16 19
6 Kwiek ’78 11 7 1 3 22 25 20 5
7 Woudia 12 6 2 4 20 32 25 7
8 Oosthuizen 12 5 2 5 17 23 26 -3
9 FC Medemblik 12 3 2 7 11 19 35 -16
10 RKEDO 12 3 0 9 9 18 34 -16
11 ALC 11 2 1 8 7 21 36 -15
12 Sporting Andijk 12 2 1 9 7 23 40 -17
13 Zwaagdijk 11 1 1 9 4 10 39 -29
]]>