Menu – Pastasalade met tomatentapenade en parmaham

Menu – Pastasalade met tomatentapenade en parmaham
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 100 g zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
  • 1 eetl. honing
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 1 bosje basilicum
  • 3 eetl. olijfolie en
  • 1 theel. olijfolie
  • 300 g pastaschelpjes
  • 150 g parmaham of
  • 150 g rauwe hammen (naar keuze)
  • 100 g feta (verkruimeld)
  • staafmixer of
  • keukenmachine
  • keukenpapier
Instructions
  1. Pureer de tomaten, de honing, de knoflook en de helft van de basilicum met 3 eetlepels olijfolie grof met een staafmixer of keukenmachine.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de pasta beetgaar en giet af.
  4. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  5. Verhit intussen de rest van de olie en bak de ham in een paar minuten aan beide kanten knapperig.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Schep de tomatentapenade, overige basilicum en feta door de pasta.
  8. Verkruimel de krokante ham erover en serveer direct.
 
 ]]>