Moordenaar Andijkse Michelle Koek wil strafvermindering

AMSTERDAM – Michel S. is afgelopen week in Hoger Beroep gegaan tegen de 8 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging voor zijn aandeel in de moord op de Andijkse Michelle Koek die op 28 april 2014 op gruwelijke wijze is vermoord.

De man ging samen met zijn zwager Jawed H. naar het huis van het slachtoffer vanwege een zakelijk conflict dat H. had met de 49-jarige Michelle over de overname van zijn kringloopwinkel. In het huis van de vrouw liep het helemaal mis en kwam zij op gruwelijke wijze aan haar einde. Ze werd niet alleen gewurgd, maar ook geslagen en gestoken met een mes.

Jawed H. was boos dat Koek zijn kringloopwinkel in Andijk niet voor de eerder afgesproken 6000 euro, maar voor 500 euro had gekocht tijdens zijn afwezigheid in het buitenland. Zijn vrouw had die deal gesloten. H. nam zijn zwager Michel S. mee, die volgens deskundigen licht verminderd toerekingsvatbaar was door een depressie. Hoornaar S. zat toen in een veelplegerskliniek in Eindhoven, maar was op verlof.

Strafvermindering, eerder starten met TBS

Michel S. wil dat het Hof van Amsterdam de 8 jaar celstraf teruggaat brengen naar 6 jaar zodat S. eerder kan beginnen aan het TBS-traject met dwangverpleging. De Advocaat-Generaal liet tijdens de zitting duidelijk blijken hier niet mee akkoord te gaan gezien het feit dat de deskundingen de kans op herhaling zeer groot achten. S. heeft een verleden van geweld, drugs- en alcoholverslaving en heeft hier al vaker voor vastgezeten en in behandelingstrajecten gezeten. De advocaat van S. wijst op een rapport waaruit blijkt dat de geestelijke toestand van S. slechter wordt in de gevangenis en hij veelvuldig last krijgt van psychoses De medeverdachte en zwager van S., Jawed H.  is niet in hoger beroep gegaan. Het Hof van Amsterdam doet over 2 weken uitspraak in deze zaak. Lees ook: Dossier Michelle Koek]]>