Ironman 70.3 naar West-Friesland

REGIO – De Ironman 70.3, ook bekend als een Halve Ironman, is een van de triatlons van gemiddelde afstand, georganiseerd door de World Triathlon Corporation. Het parcours bestaat uit een zwemtocht van 1,9 km, een fietstocht van 90 km en een hardloopwedstrijd over de halve marathon (21,1 km). Elk van deze afstanden is de helft van de afstand die gelopen wordt op een Ironman. De naam is ontleend aan de totale afstand in mijlen die deze wedstrijd wordt afgelegd: zwemmen (1,2 mijl) + fietsen (56 mijl) + hardlopen (13.1) mijl. Net als bij de hele afstand mag er niet gestayerd worden bij het fietsen. Tijdens het zwemmen en hardlopen is dit wel toegestaan. De Ironman 70.3 is naast de volle Ironman de tweede officieel erkende Ironman triatlonafstand.(wikipedia)

Ironman 70.3 naar West-Friesland

Sinds de zomer zijn de Westfriese gemeenten in gesprek met de organisatie van de IRONMAN om een grote internationale triatlonwedstrijd naar Westfriesland te halen. De IRONMAN 70.3 biedt de mogelijkheid om grote aantallen bezoekers uit binnen en buitenland meerdere dagen naar Westfriesland te trekken en zorgt voor een sportieve, toeristische en economische impuls voor de hele regio. Tevens worden bij de promotie van dit evenement Westfriese hoogtepunten onder de aandacht gebracht, zoals de Westfriese Omringdijk, de ligging aan het IJsselmeer en Markermeer en de rijke VOC-geschiedenis. Het jaar 2019 is door het NBTC bovendien uitgeroepen tot jaar van de Gouden Eeuw. Lees ook: Sjaak Schuitemaker klaar voor Ironman 70.3 De gesprekken hebben geleid tot een intentieverklaring om in juli 2019 de IRONMAN 70.3 in Westfriesland te laten plaatsvinden. Dit betekent dat we ons hard gaan maken om dit evenement naar Westfriesland te halen. Tijdens een persconferentie op donderdag 1 februari 2018 ondertekenden zeven wethouders namens de zeven Westfriese gemeenten de intentieverklaring met IRONMAN en de Nederlandse Triatlon Bond.]]>