Schaatsen: Bart Mol weer 2e in de Alternatieve Elfstedentocht

WOGNUM – Net zoals in de editie van 2017 heeft Bart Mol (Wognum) zich naar de tweede plaats weten te schaatsen tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Bart kwam zeventien tellen na de winnaar Erik Jan Kooiman binnen die op driekwart van de wedstrijd uit de kopgroep wegreed om de koploper op dat moment, Christoffel Hendriks, bij te halen. Hendriks reed toen al ruim 50km aan kop. Op het moment dat Kooiman Hendriks bij had gehaald ging hij er direct vandoor en sloeg al snel een gat van een minuut met de achtervolgende groep waar ook Bart Mol zich in bevond. Bij het ingaan van de laatste ronde rook Bart Mol zijn kans en schaatste weg uit de achtervolgende groep om jacht te maken op Kooiman, helaas bleef hij steken op zeventien seconden van Kooiman en bleeft steken op de tweede plaats.]]>