Nationale voorleesdagen bij Peuterspeelzaal het Speelkasteel: Ssst!

MEDEMBLIK – Eind januari vinden elk jaar de Nationale voorleesdagen plaats in heel Nederland. Ook de leidsters van psz het Speelkasteel hebben deze dagen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wat hebben de peuters een spannend avontuur beleefd! Er lag midden in de grote speelzaal zomaar een tijger te slapen. Ssst… de peuters waren doodstil want ze wilden deze tijger natuurlijk niet zomaar wakker maken… Bovendien had de tijger een verbandje om zijn kop en een heel pak zakdoekjes naast zich, was hij misschien een beetje ziek?

En wat kwamen de kikker, de hond, de schildpad, de muis en de struisvogel nou toch doen met al die ballonnen? Ze wilden voorbij de slapende tijger maar hij lag ontzettend in de weg! Samen met de peuters lukte het de meeste dieren om voorbij de tijger te komen zonder hem wakker te maken. De peuters hebben fanatiek slaapliedjes gezongen, de tijger over zijn buik geaaid, heel hard tegen de ballonen geblazen, wat een stoere knappe kinderen!

Echter was daar ook de struisvogel die niet goed uitkeek met zijn scherpe snavel… en wat er toen gebeurde: PANG!! Dat was flink schrikken én bovendien: de tijger sliep niet meer. Oei oei! Maar wat bleek: de tijger was helemaal niet boos en de dieren met al hun ballonnen? Dat waren vriendjes van de tijger die op ziekenbezoek kwamen met ballonnen om hem op te vrolijken. De tijger voelde zich gelijk een heel stuk beter.

Eind goed, al goed! Helemaal toen de peuters ook nog allemaal een mooie ballon meekregen om zelf cadeau te kunnen doen om een ziek vriendje of familielid weer een beetje op te vrolijken.