Wielrennen – Eerste editie DresCross Nibbixwoud een groot succes!

NIBBIXWOUD – Op zondag 28 januari was het dan zo ver, na vele voorbereidingen werd op het terrein van dorpsaccommodatie De Dres voor het eerst een uniek evenement neergezet, de DresCross.

Twee dagen voor aanvang was de inschrijving al vol, ook was er veel publiek aanwezig om de renners aan te moedigen en te genieten van de wedstrijd. Voor de renners was na afloop een kommetje soep, douchegelegenheid, massage, en de brandweer was present om de fietsen schoon te spuiten. Voor de toeschouwers was er koek en zopie, een veilige oversteekplaats, en bovendien was de koers goed te zien wegens het compacte parcours. De variatie van enkele hellingen, kunstmatige obstakels, zand, modder en asfalt zorgden voor een loodzware koers, en bijzonder spectaculair om te zien voor de toeschouwers.  

Na afloop volgde de prijsuitreiking in het Grandcafé van De Dres, ook hier was veel publiek. De winnaars van de 3 categorieën werden hier in het zonnetje gezet, en ontvingen de prijzen en ruikers. 

De vele filmbeelden en foto’s zijn zo snel mogelijk te zien op de facebookpagina, en op www.drescross.nl. De organisatie is bijzonder veel dank verschuldigd aan allen die dit fantastische evenement hebben mogelijk gemaakt!

Uitslag dames:

  1. Lola Bakker
  2. Janneke de Wit
  3. Kirsten Lofers Adema

Uitslag funklasse:

  1. Ties Danenberg
  2. Roy Uitterdijk
  3. Lex Meester

Uitslag topklasse:

  1. Arne van der Vliet
  2. Robertjan Mol
  3. Bas Bloeming

Beste Nibbikker: Barry Beerepoot.