GemeenteBelangen zet toppers zwembad de Weid Andijk in het zonnetje

ANDIJK – Afgelopen zaterdag hebben Gerben Gringhuis en Roel Braaksma, namens GemeenteBelangen het bestuur en vrijwilligers van zwembad de Weid in Andijk in het zonnetje gezet. De diverse  vrijwilligers zijn al weer in touw om het zwembad in gereedheid te brengen voor het komende seizoen, welke start op 28 april aanstaande.

GemeenteBelangen erkent de meerwaarde van onze buitenbaden in de diverse kernen. Doordat veel vrijwilligers (maar liefst 100!)zich inzetten, blijft een faciliteit als een buitenbad mogelijk in de kern Andijk. Om het de Weid ook maar direct te ondersteunen, heeft GemeenteBelangen een abonnement aangeschaft, welke wij binnenkort verloot zal gaan worden via de facebookpagina van GemeenteBelangen.

In 2018 zal het nieuwe binnenbad in Wervershoof op de agenda staan. GemeenteBelangen ondersteund de komst van het nieuwe bad, echter wij hebben destijds de motie gesteund die het nodig acht dat het zwembad in Wervershoof ook aan Crowdfunding gedaan moet worden. Dit kan wat ons ook opgebracht worden door inzet van vrijwilligers.

GemeenteBelangen spreekt de hoop uit dat zwembad De Weid, evenals het Zwembad in Midwoud, het Molenbad in Nibbixwoud, de Spetter in Abbekerk en zwembad ’t Ploetertje in Benningbroek een mooie zomer tegemoet gaan.