Weerbericht Medemblik – veelal bewolkt maar ook ruimte voor opklaringen

MEDEMBLIK – Voor vandaag is het vooral de bewolking die de zon parten gaat spelen, zo af en toe zal de zon zich wel laten zien maar de bewolking speelt vandaag de hoofdrol. Uit deze bewolking kan mogelijk nog een spatje neerslag vallen soms in de vorm van hagel maar heel veel zal dit niet zijn. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden bij een zwakke wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar rond het vriespunt en kan het in de ochtenduren plaatselijk glad worden door opvriezing natte plekken.

Het weekend heeft twee gezichten, zaterdag nog redelijk wat bewolking waaruit in de loop van de middag neerslag gaat vallen, overdag 7 graden in de nacht naar zondag 3 graden en de wind is vrij krachtig 5Bft en waait uit het zuidwesten. Zondag is er meer ruimte voor de zon en blijft het zo goed als droog, overdag 10 graden en in de nacht naar maandag 8 graden. De wind is dan ook vrij krachtig 5Bft en waait wat meer uit het westen.