Weerbericht Medemblik – regelmatig een bui en record warm

MEDEMBLIK – Het lijkt vandaag met de temperatuur eerder voorjaar dan hartje winter, de temperatuur loopt door aanvoer van warme lucht uit het zuiden van Europa op naar 13 misschien wel 14 graden. De wind is krachtig soms hard 6 á 7Bft en waait uit het zuidwesten. Ook vallen er regelmatig buien waarvan sommigen even stevig doorplenzen. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 7 graden.

Donderdag is er wat meer ruimte voor de zon maar ook dan overheerst toch wel de bewolking en kan er nog een enkel spatje neerslag vallen. De temperatuur loopt op naar 8 graden bij een matige wind uit het zuidwesten.

Vrijdag t/m zondag zijn droge vrij zonnige dagen en met een temperatuur van rond de 7 graden op vrijdag en zaterdag en 9 graden op de zondag gaan we een drietal mooie dagen tegemoet. Wel staat er vooral op zaterdag en zondag vrij veel wind die nog steeds uit het zuidwesten waait. Na zondag gaan we weer het wisselvallige weer in met elke dag weer kans op neerslag.