Weerbericht Medemblik – bewolkte start maar in de middag opklaringen

MEDEMBLIK – De dag begint met in de ochtend nog wat neerslag mogelijk in de vorm van natte sneeuw maar in de middag breekt de bewolking en krijgen wij te maken met opklaringen en zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar 7 graden bij een matige wind, 4Bft, uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht naar dinsdag draait de wind naar het zuidwesten en trekt de bewolking dicht. Met 4 graden is het niet koud voor de tijd van het jaar.

Dinsdag is een bewolkte dag maar wel een dag die vrijwel droog zal verlopen, de temperatuur loopt op naar 9 graden, een waarde die normaal is voor maart/april maar zeker niet voor januari. De wind is matig, 4Bft, en waait uit het zuidwesten. In de nacht naar woensdag loopt de temperatuur verder op naar 10 graden en gaat het al regelmatig regenen.

Woensdag wordt de warmste dag van januari met overdag 10, lokaal zelfs 11 of 12 graden. De wind is vrij krachtig maar tijdens buiten krachtig 5 á 6Bft en waait uit het zuidwesten. Overdag valt er ook geregeld een bui. In de nacht naar donderdag daalt het kwik niet verder dan naar een graad of 7.

Blikken we verder vooruit dan zien we dat de donderdag ook vrij nat verloopt maar er ook zonnige perioden zijn, vrijdag is weer een droge dag met redelijk wat zon. Overdag temperaturen rond de 8 graden en in de nachten rond de 4 graden.