Verkiezingen: D66 Medemblik presenteert kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

MEDEMBLIK – D66 Medemblik doet aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen mee met een sterk en divers team vanuit de hele gemeente Medemblik. Met een brede maatschappelijke ervaring in onderwijs, overheid, gezondheidszorg, MKB, ruimtelijke ordening, financiën maar ook in vrijwilligerswerk en lokale organisaties is de ploeg van D66 uitstekend toegerust om de komende jaren het bestuur van de gemeente op zich te nemen.

Lijsttrekker van D66 Medemblik is Geert Mos. Hij is momenteel al raadslid is en zal de ploeg gaan leiden in de komende verkiezingen. De tweede en derde plaats worden ingenomen door jonge talenten raadslid Yannick Nijsingh, werkzaam in het sociale domein en commissielid bestuur en middelen Bas Knol, die in het onderwijs werkt. De ervaren bestuurder en D66-raadslid Arja Kapitein bezet plaats vier en ook op de vijfde plaats staat een vrouw: Sylvia Cool, deskundige op jeugdgebied en momenteel commissielid Samenleving. Plek 6 is voor Co Vlaar. Hij is lang actief voor D66 en brengt o.a. grote kennis op het gebied van ruimtelijke ordening mee. Bas Tensen, zelfstandig ondernemer en doener uit Wervershoof staat op plek 7. Bas is ook campagneleider voor de aankomende verkiezingen.  Miryam de Brouwer neemt plek 8 in. Zij is werkzaam in de medische wetenschappen en is daarnaast bestuurder van D66 Westfriesland.

Lijsttrekker Mos: “D66 profileert zich met dit team als een brede partij die over de grenzen van kernen heenkijkt. Maar, die ook nóg verder kijkt. Duurzaamheid is daarom een belangrijk verkiezingsthema voor ons. We verwachten goede resultaten te halen bij de raadsverkiezingen op 21 maart”

D66 Medemblik heeft nu 3 zetels in de gemeenteraad en een wethouder in het college, Hans Tigges. Arja Kapitein (fractievoorzitter), Geert Mos en Yannick Nijsingh zijn de raadsleden van D66. Sylvia Cool, Co Vlaar en Bas Knol zijn commissielid.