Weerbericht Medemblik – buien met kans op klap onweer

MEDEMBLIK – Na de (zware) storm van donderdag vandaag wat de wind betreft een vrij rustige dag. Overdag vallen er enkele buien waarvan sommigen een klap onweer meebrengen maar ook zijn er zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt op naar 4 graden bij een vrij matige wind uit het westen. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik tot net boven het vriespunt en kunnen er nog steeds enkele buien vallen waarvan sommigen met een klap onweer.

Het weekend verloopt wisselvallig, zowel zaterdag als zondag vallen er enkele buien, op zaterdag kan  hier ook onweer bij zitten. Overdag temperaturen rond de 4 graden en in de nacht rond de 2 graden. De wind is overwegend matig 4Bft en waait op zaterdag uit het westen tot zuidwesten en op zondag uit het zuiden tot zuidoosten.

De nieuwe week begint nat, met op maandag buien afgewisseld door zonnige perioden en een middagtemperatuur van rond de 8 graden wat ruim boven normaal is voor de tijd van het jaar. De wind is matig en waait uit het zuidwesten. Na maandag klaart het op, alleen op woensdag en donderdag kan er nog een enkel spatje regen vallen maar voor de rest zullen wij de zon veel meer te zien krijgen. Overdag temperaturen rond de 8 á 9 graden op woensdag zelfs 11 graden en in de nachten rond de 7 graden.