Januaristorm gaf Anne de Bruin weer veel werk om zwerfafval op te ruimen

REGIO – U kunt zich de storm van begin januari nog wel herinneren. Anne de Bruin- v.d. Graaf zal deze dag zeker niet vergeten. Op deze dag moesten in haar dorp de oranje containers bij de weg en wat de inwoners van het dorp de Weere ook keurig deden. Alleen de storm in combinatie met de containers was niet echt een goed idee bleek later.

Anne de Bruim vertelt aan Medemblik Actueel: “Op woensdag 3 januari j.l. was er storm. Code oranje was afgegeven. Alles wiebelde en kraakte in zijn voegen. Op de Ooster Boekelweg stonden ter hoogte van De Weere alle plastic containers langs de weg om geleegd te worden, want het was ophaaldag. Al gauw vielen de eerste bakken om en zeilde de inhoud over de weg en belandde in de sloten. Ik had de stille hoop, dat de betreffende eigenaren  het plastic zelf uit de sloot zouden halen, maar helaas….. Op 12 januari heb ik de hele Ooster Boekelweg langs gefietst en al dat plastic uit de sloten gevist: twee vuilniszakken vol!

Wonen in een buiten gebied of in een bebouwde kom in West-Friesland heeft zo zijn voordelen. Er zijn echter ook nadelen en dat is b.v. de sterke wind en dan hoeft het nog niet eens  windkracht 8 te zijn. Ik weet, dat die plastic containers te licht zijn en snel kunnen omwaaien. Dat neemt niet weg, dat je verantwoordelijkheid draagt voor jouw plastic bak tot hij is geleegd door HVC. Ik doe mijn plastic afval in een vuilniszak en dan in de container. Als de container dan omwaait, vliegt de inhoud niet zo gauw in het rond. En bij het legen van de container in de vuilniswagen is de kans ook kleiner, dat het plastic weg kan waaien,” besluit Anne de Bruin