Bewoners Tripkouw Midwoud zwaar verdeeld over ontsluitingswegen

MIDWOUD – Dat bleek tijdens de inspreekronde bij de commissie Ruimte die afgelopen donderdagavond in het gemeentehuis in Wognum werd gehouden. 2 bewoners mochten namens de bewoners van de Tripkouw in Midwoud de commissieleden toespreken en al snel bleek dat beide toesprekers het volkomen met elkaar oneens waren. De 1 beschuldigde zelfs de andere van zeer egoïstisch gedrag.

Alles draait om het plan Tripkouw II in Midwoud waar 2 ontsluitingswegen moeten komen maar waar er volgens de VVD 3 beloofd waren. De diverse bewoners vliegen haar nu in de haren om welke ontsluitingsweg de meeste overlast veroorzaakt voor de bewoners en de gebruikers van deze ontsluitingswegen.

Inspreekster 1 liet duidelijk weten tegen te zijn, en sprak namens meeerdere bewoners die aan de Weder wonen.

Inspreker 2 liet een heel ander verhaal horen en beschuldigde de tegenstanders zelfs van zeer egoïstisch gedrag.

Op 25 januari gaat de projectgroep van de gemeente Medemblik samen met de wethouder naar Midwoud om met de bewoners van de Tripkouw in Midwoud in overleg te gaan. Deze bijeenkomst is openbaar.