De kampioenen van 2017 waar gemeente Medemblik trots op is.

MEDEMBLIK – Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van woensdag 10 januari  huldigde wethouder Joset Fit de sporters uit onze gemeente die in 2017 een kampioenschap behaalde. 

Jiu Jitsu: Het wordt elk jaar mooier bij Budoschool Shi Sen Do.  In 2017 werden  5 duo’s  Nederlands Kampioen.  Rae Roelandschap en Robin Back zijn voor het eerst Nederlands Kampioen geworden bij de Cadetten dames! Ciska Niemeijer en Frank Beukers werden ook voor het eerst Nederlands Kampioen, bij de Mix senioren. Isaak Weel en Jochem Bos prolongeerden hun titel en werden opnieuw Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Cadetten heren. Floyd Knijn en Fenno Uijldert prolongeerden ook hun titel als Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Senioren heren

Eady Roelandschap en Job Weel zijn voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen geworden Jiu jitsu Aspiranten Mix. Maar ook op het internationale niveau behoren zij tot de absolute top: op het Europees Kampioenschap in Roemenië wonnen ze brons en op het Wereld Kampioenschap in Athene zelfs zilver!

Inline-skaten en schaatsen: Wereldtopper  Irene Schoutenwas vanwege een trainingskamp niet bij de huldiging aanwezig. Ze is voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen marathonschaatsen geworden en ook won ze de titel bij het inline-skaten. Zij vertegenwoordigt Nederland volgende maand in Zuid Korea bij de Olympische Spelen op de Mass start. Jordy van Workum en Janno Botman zijn elk jaar goed voor meerdere titels en ook in 2017 was dat het geval.

Jordy is de Nederlands Kampioen op de 3 kilometer schaatsen en bij het inline-skaten zelfs op vier verschillende onderdelen, op de baan en op de weg. Daarnaast won hij medailles op het Europees Kampioenschap in Portugal en werd hij 10e op het Wereld Kampioenschap in China.

Janno is een echte sprinter. In 2017 won hij de nationale titel bij het schaatsen op de 500 meter en bij het inline-skaten op de 300 meter. Ook op het Europees Kampioenschap won hij medailles en pakte hij zelfs de winst op de One lap; maar na een protest van de Franse ploeg moest hij die medaille helaas inleveren.

Bij de Junioren C schaatsers was er dubbel succes met de kampioenen bij zowel de jongens als de meisjes: Bente Kerkhof en Ivo de la Porte zijn Nederlands Kampioen marathonschaatsen. Zoals Bente en Ivo bij het marathonschaatsen hun categorie domineren, zo hebben wij ook bij het G-Inline-skaten twee toppers: Sophie Oud en Tessa Botman.

Sophie is de Nederlands Kampioen op de 300 meter geworden. Tessa won zelfs twee titels: ze is de Nederlands Kampioen op de 500 en 1.000 meter. Maaike Koomen is Nederlands Kampioen allround schaatsen bij de studenten geworden en won alle vier de afstanden.