Staande ovatie voor Ramon van Engelenhoven van Russisch publiek

MEDEMBLIK – Afgelopen 26 december gaf Ramon van Engelenhoven in het uitverkochte Mariinsky Theater in Sint Petersburg samen met het Mariinsky Orkest een fantastische uitvoering van het vijfde pianoconcert van Prokofjev.

Ramon van Engelenhoven mocht in dit theater optreden omdat hij in 2015 het prestigieuze YPF-pianoconcours had gewonnen en als extra prijs ook nog de Youri Egorov-prijs voor de pianist met grote internationale potenties.  En dat heeft Sint Petersburg geweten. Het publiek in de afgeladen volle zaal zagen en hoorden Ramon de sterren van de hemel spelen en het toch behoorlijk verwende publiek op het gebied van klassieke muziek waren na afloop dan ook zeer onder de indruk van het pianospel van Ramon van Engelenhoven. Ramon zelf vertelde na afloop: “Ik heb muziek gemaakt op een manier die ik nog niet eerder zó heb ervaren!

In het bijzijn van zijn zusje, ouders en familie, docent Frank Peters van het Conservatorium van Amsterdam, Marcel Baudet (YPF) en Kees en Rutie Breebaart (Stichting Bonifaciuskerk Medemblik) is het succes na afloop bescheiden gevierd in de residentie van de consul in Sint Petersburg.

De bevlogen pianist treedt zaterdag 3 februari weer op in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik. Hij speelt het vierde pianoconcert van Beethoven.

Reageer op dit onderwerp