Projectontwikkaar achter nieuwe haven wil ook tunnel onder Oosterhaven naar Radboud

MEDEMBLIK – Eind september openbaarden wij de plannen voor een nieuwe haven ten noorden van Medemblik direct achter het stadhuis, een haven waar de Witte Vloot een ligplaats moet krijgen, waar honderden auto’s een plek vinden om te parkeren en waar zelfs de feesttent van Rondom ruimschoots de ruimte heeft om te kunnen neerzetten.

Nu komt de projectontwikkelaar achter deze plannen met een update waarin de plannen verder zijn uitgewerkt en nog verder zijn uitgebreid met een tunnel tussen de beide pieren die onder het havenhoofd moet komen te liggen.

Lees ook: Medemblik straks centrum van de cruisevaart

Door deze tunnel kunnen bezoekers van Medemblik vanaf de boot naar het Kasteel lopen en daarna de rest van Medemblik gaan bezoeken. De plannen verkeren nog in begin staat van ontwikkeling maar voor Medemblik is het plan een vooruitstrevend plan dat zeker veel geld gaat kosten maar waardoor er ook veel meer toeristen naar Medemblik zullen komen.