Weerbericht Medemblik – zonnige perioden maar ook nog kans op een bui

MEDEMBLIK – Vandaag is een overgangsdag naar een meer rustige en droger weertype. In de ochtend kan er nog een enkel buitje vallen maar de zon zal vandaag ook wat meer te zien zijn. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is krachtig 6Bft. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden en in de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 3 graden.

Het weekend is droog, op zaterdag nog wel veel bewolking en met een middagtemperatuur van 6 graden nog boven normaal, de wind is gedraaid naar het noordoosten en gaat een stuk frissere lucht aanvoeren. Dit is op zondag al goed merkbaar wanneer de middagtemperatuur niet meer boven de 3 graden zal gaan uitkomen en ook de nachttemperatuur flink onderuit gaat richting het vriespunt of net daaronder, zeker in de vroege ochtenduren kan er plaatselijk wat lichte nachtvorst onstaan en dus gladde wegen.

De nieuwe week blijft fris met overdag temperaturen rond de 4 graden, vanaf woensdag draait de wind wat meer naar het zuidoosten en komt de middagtemperatuur weer wat hoger uit. Het blijft wel droog maar een echte vorstperiode zit er ook voor januari nog steeds niet in.