Weerbericht Medemblik – bewolkt met buien

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij nog te maken met de nasleep van de storm van woensdag. Overdag weinig ruimte voor de zon en er vallen van tijd tot tijd enkel buien. De wind is nog steeds krachtig tot hard, 6 á 7Bft en waait uit het westen tot zuidwesten. De middagtemperatuur schommelt rond de 9 graden, ruim te hoog voor de tijd van het jaar. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 6 graden en valt er nog steeds wat lichte neerslag.

Vrijdag is een overgangsdag naar een ander en droger weertype, de kans op een bui is nog steeds aanwezig maar de bewolking wordt minder dik en soms piept de zon er nog even tussendoor. Overdag 8 graden en in de nacht naar zaterdag 4 graden bij een harde wind, 7Bft, uit het westen tot noordwesten.

Vanaf zaterdag gaat het opklaren en trekken de buien onze regio uit. De wind draait naar het noordoosten en dat is te merken aan de temperatuur, zaterdag nog 6 graden daarna daalt het kwik naar 3 graden en in de nachten rond het vriespunt of net daaronder. De zon krijgt de overhand en ondanks de aanwezige bewolking blijft het droog. De wind draait later in de nieuwe week naar het oosten tot zuidoosten. 

De kans op een echte winter is nog niet aanwezig, daarvoor zit in het hogedrukgebied dat boven het oosten van Europa de dienst uit maakt nog te weinig echte kou om het ook bij ons tot een periode van vorst te kunnen brengen.

Reageer op dit onderwerp