Een zegevierende Simon Schouten in Utrecht

Schaatsen: Ook Simon Schouten wint Nederlands kampioenschap marathon

ANDIJK – De vlag kan uit in Andijk, in 1 dag twee kampioenen, eerst zus Irene en dan een uur later pakt broer Simon Schouten op magistrale wijze het Nederlands kampioenschap op de marathon. In een chaotische eindsprint wist hij zijn teamgenoot Bergsma te verslaan. De eindsprint was er 1 die werd gekenmerkt werd door valpartijen. De ploeg van Schouten ging in eerste instantie voor Bergsma als Nederlands kampioen maar door valpartijen en een ontsnapping waar de ploeg van Simon Schouten goed bij zat.  

Jorrit Bergsma pakt de tweede plaats met op de derde plaats Frank Vreugdenhil.  Er was nog even wat gedoe met protesten vanwege een valpartij maar dat schoof de jury ter zijde en roep Simon Schouten terecht uit als de Nederlands Kampioen.