Weerbericht woensdag 27 februari – Lente of herfst?

Medemblik – Een hogedrukgebied positioneert zich boven de Britse Eilanden, waardoor het komende tijd rustig en overwegend droog weer is. Volgende week komt een zuidelijke stroming op gang. Het wordt dan een stuk zachter, maar ook de kans op regen neemt toe.

Het is bewolkt en fris met temperaturen rond het vriespunt. In de loop van de dag kan het vanuit het noorden wat opklaren. In het zuiden en zuidoosten blijft het waarschijnlijk geheel bewolkt. Als de zon goed doorbreekt wordt het een graad of 6. Onder de bewolking blijft het kwik rond 3 graden steken. De wind is matig van kracht en waait uit het noordoosten.

Vanavond en vannacht breiden de opklaringen zich langzaam verder uit. De wind zwakt af en daarom kan vooral in het noorden en oosten gemakkelijk mist ontstaan. De temperatuur ligt vannacht rond of net onder het vriespunt.

Morgen start de dag op veel plekken met nevel of mist. Overdag komt overal de zon tevoorschijn. Het wordt met 6 of 7 graden op de meeste plekken wat warmer dan vandaag. De wind is zwak of matig en komt uit het noorden tot noordoosten.

Vrijdag is er weer veel bewolking. Het blijft zo goed als droog en het wordt een graad of 5. Ook in het weekend blijft het droog. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Overdag wordt het maximaal een graad of 7, in de nachten koelt het af tot rond het vriespunt.

Lente of herfst?
Volgende week zoekt de wind de zuidhoek op en wordt steeds zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur komt vanaf dinsdag overdag in de dubbele cijfers. Wel neemt daarna ook de neerslagkans duidelijk toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.