Weerbericht dinsdag 26 februari – Grijs en grauw

Medemblik , 26 februari 2013 – Langzaam maar zeker sluipt de lente naderbij, maar snel gaat het niet. Vandaag en morgen komt er veel bewolking voor en wordt het 4 of 5 graden. Donderdag breekt de zon hier en daar goed door en kan het een graad of 6 worden. De dagen daarna wordt het overdag nog wat warmer. ’s Nachts is voorlopig nog kans op nachtvorst.

Vandaag blijft het wolkendek veelal gesloten, al is lokaal misschien een glimp van de zon te zien. Grootste kans daarop maakt het zuiden van het land. Het wordt maximaal 4 of 5 graden en er staat een meest matige noordoostenwind.

Vanavond en vannacht klaart het lokaal even op en stroomt wat kouder lucht binnen. De minima komen uit rond het vriespunt.

Morgen is het weerbeeld niet veel anders dan dat van vandaag; het is grijs met slechts sporadisch een glimp van de zon. Het wordt in de middag een graadje warmer met maximaal 5 graden.

Donderdag klaart het vanuit het noorden geleidelijk op. Steeds meer plaatsen krijgen de zon dan te zien. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden.

Vrijdag en in het weekend blijft de kans op neerslag klein. De stroming draait meer naar het noorden tot noordwesten. Hiermee wordt een mix van wolkenvelden en opklaringen aangevoerd. Langzaam maar zeker wordt het lenteachtiger. Maxima rond 7 graden en ’s nachts kans op lichte vorst.

Daarna lijken de dag-nachtverschillen nog groter te worden. Overdag loopt de temperatuur mogelijk op richting 10 graden, terwijl het ’s nachts in opklaringen nog steeds kan afkoelen tot rond het vriespunt. Een kanttekening: er zijn ook nog weermodellen die zinspelen op een meer winters scenario.

Di
26 feb
wolk
Wo
27 feb
wolk
Do
28 feb
wolk
Vr
01 mrt
wolk
Za
02 mrt
wolk
Zo
03 mrt
wolk
Zonneschijn in % 20 20 20 30 20 20
Neerslag in % 10 10 10 10 20 40
Minimum temp in C° 1 0 1 1 0 0
Maximum temp in C° 5 5 5 5 5 5
Windrichting no no noord noord nw nw
Windsnelheid (Bft) 3 3 3 3 3 3-4
Windsnelheid zee (Bft) 4 4 4 4 4 4-5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.