Gastheer voor gastvrij Westfriesgasthuis

Hoorn – Gastheer Marinus Hulshof staat sinds begin februari op maandag- en woensdagochtend bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis. Hij verwelkomt de bezoekers en biedt waar nodig een helpende hand.

Hartelijke begroeting
Energiek stapt Marinus af op auto’s en taxibusjes die patiënten voor de deur afzetten. Hij helpt ze uit de auto en begeleidt ze naar binnen. Allemaal reageren ze blij verrast op de hartelijke begroeting. Inmiddels heeft hij met enkele bezoekers al een warme band opgebouwd: “Sommige mensen komen hier meerdere keren per week, bijvoorbeeld om te dialyseren. Zij vinden het leuk dat ze door een vertrouwd gezicht worden begroet.“

Razend druk
Marinus doet meer dan alleen begroeten. Hij belt bijvoorbeeld ook de pendeldienst wanneer iemand naar de parkeergarage moet worden gebracht, of haalt een rolstoel wanneer iemand slecht ter been is. “Het is razend druk bij de hoofdingang, de ochtenden vliegen voorbij,” aldus Martin.

Succes
Nils van Mourik, manager facilitair bedrijf van het Westfriesgasthuis: ”De vrijwilligersfunctie van gastheer bij de hoofdingang is nieuw en vanwege de waardering van patienten nu al een succes. Daarom willen we binnenkort vaker een gastheer- of vrouw bij de ingang.”

Ook vrijwilliger worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.