Sjaak Schipper stapt over naar Radson-Jinstal

Sjaak Schipper rijdt volgend jaar in de kleuren van Radson-Jinstal. De marathonrijder verlaat na twee jaar de ploeg van Henk Angenent.

Radson-Jinstal heeft de ploeg voor volgend jaar rond. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Vries en ploegleider Dolf Wissmann heeft met de aantrekken van de jonge schaatser uit Medemblik de ploeg compleet. Eerder al werd duidelijk dat Sjoerd Huisman de ploeg gaat versterken en dat de snelle Italiaan Fabio Francolini blijft. Ook Douwe Bierma, Frederik Nauta en de gisteren zwaar gevallen Erwin Mesu blijven bij de ploeg.

Schipper is blij met de transfer, al valt het vertrek bij de Wadro-ploeg hem zwaar. “Twee seizoenen geleden pikte Henk me op bij de B-rijders. Ik kende meteen een goed jaar en won de cup en pakte de Nederlandse titel. Dit jaar heb ik van hem de kans gekregen om te debuteren in het A-peloton en daar ben ik hem zeer dankbaar voor”. Schipper kende geen topjaar en kwam op kunstijs tekort in de Topdivisie.

Op natuurijs, toch meer zijn ding, reed Schipper weer opvallend gemakkelijk en noteerde hij op de Weissensee enkele top tien noteringen. “Het liep allemaal niet, maar dat kwam ook omdat ik deze zomer niet echt lekker uit kwam. Ik heb goed mijn rust gepakt toen, maar dat pakte pas in de tweede helft van het seizoen goed uit. Ik heb in het begin van het seizoen wat rust gekregen van Henk, daar had ik voordeel bij aan het einde. Ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken naar de zomer en het volgende marathonseizoen bij mijn nieuwe ploeg”.

De ploeg van Radson-Jinstal timmert, met het aantrekken van Huisman en Schipper en het aanblijven van Francolini, behoorlijk aan de weg is volgend jaar een ploeg om rekening mee te houden voor de overwinningen.

Via Skatingonline.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.