Weerbericht zondag 24 februari – Sneeuw en gladheid

Medemblik – Vandaag is het nog winters en valt vooral in de ochtend nog wat sneeuw. In de middag gaat de neerslag soms over in meer vloeibare vorm. Vanaf morgen wordt het overdag beduidend minder koud. ’s Nachts ligt het kwik rond het vriespunt.

Vandaag is vooral in de ochtend kans op sneeuwval. Er valt niet veel tegelijk, maar door de lange duur loopt de totaalsom in het zuidoosten op tot 4-8 centimeter, mogelijk meer. Elders in Nederland valt 1-3 centimeter, de minste sneeuw valt langs de westkust. In de middag, avond en in de nacht naar maandag gaat de neerslag steeds vaker over in regen en natte sneeuw. Er is dan lokaal kans op ijzel. Daarbij waait morgen een stevige noordoostenwind bij maxima iets boven nul.

Na het weekend komen we geleidelijk in iets minder koude lucht terecht. Maandag valt nog wat winterse neerslag, maar vanaf dinsdag is het overwegend droog met soms wat zon. Het kwik loopt overdag op tot zo’n 5 graden boven nul, ’s nachts ligt deze rond het vriespunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.