D66 – Zonnepanelen op grond van de gemeente Medemblik.

Medemblik – D66 Medemblik heeft een motie ingediend om onderzoek te vragen naar het inrichten van zonnecollectorweides op grond van de gemeente. Het gaat om percelen voor ontwikkeling van woningbouw die voorlopig niet bebouwd gaan worden omdat er te weinig vraag is naar nieuwe woningen. D66 wil niet dat de grond te goedkoop verkocht wordt maar wil daar, in afwachting van betere tijden, zonneenergie gaan opwekken.

Door het inrichten van zonnecollectorweiden kan de gemeente Medemblik het verlies besparen van de verkoop tegen de huidige lage prijzen en tegelijkertijd inkomsten binnen krijgen door de opbrengst van energie.
D66 roept de gemeente op voorlopig geen grond meer te verkopen voor er onderzocht is of zonnecollectorweides goed te exploiteren zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.