Weerbericht woensdag 20 februari – Wolken en zon

Medemblik – Vandaag is er in het noorden meer bewolking dan het zuiden. De tweedeling in het weerbeeld is een bekend fenomeen in dit jaargetijde. De Noordzee is relatief warm en de aangevoerde lucht vrij koud. Koude lucht kan minder vocht bevatten waardoor condensatie optreedt. Hierdoor ontstaat gemakkelijk laaghangende bewolking.

Vandaag maakt het noorden grote kans op veel bewolking, terwijl in het midden en zuiden de zon naar verwachting de overhand heeft. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar +1 graad in Groningen tot 3 graden in Zeeland. Er staat eerst nog een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind; in de middag neemt de wind iets in kracht toe.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en koelt het flink af. Het gaat in het binnenland matig vriezen, in de kustgebieden wordt het niet kouder dan -2 graden.

Morgen zijn de neerslagkansen klein en is er regelmatig ruimte voor de zon. Opnieuw is het noorden gevoelig voor bewolking vanaf zee. De wind waait nog altijd uit het noordoosten en de maxima liggen rond +2 graden.

Vrijdag en zaterdag blijft met een noordoostenwind de aanvoer van koude lucht in stand. Het is overwegend droog en de noordelijke provincies blijven gevoelig voor bewolking. In het binnenland is de kans op zon het grootst. In de nacht vriest het een paar graden en overdag ligt de temperatuur enkele graden boven nul.

Zondag lijkt de neerslagkans toe te nemen; er trekt dan mogelijk een storing uit het oosten over de regio met sneeuwval tot gevolg. Na het weekend wordt het mogelijk wat zachter.

Wo
20 feb
wolk
Do
21 feb
wolk
Vr
22 feb
wolk
Za
23 feb
wolk
Zo
24 feb
wolk
Ma
25 feb
wolk
Zonneschijn in % 40  35 30 40 20 50
Neerslag in % 10  15 10 20 20 10
Minimum temp in C° -2  -2 -3 -3 -2 -1
Maximum temp in C° 3  2 1 2 3 4
Windrichting no  no no no no no
Windsnelheid (Bft) 3-4  4 4 4 4 4
Windsnelheid zee (Bft) 4-5  4 5-6 5-6 5-6 5-6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.