Weerbericht dinsdag 19 februari – Bewolking en wat neerslag

Hoorn – Bewolking domineert vandaag het weerbeeld en soms valt er een beetje regen. In het oosten is kans op natte sneeuw. Komende dagen wordt het kouder en is het overwegend droog. De aanvoer van koude lucht komt tot stand doordat een hogedrukgebied zich net ten noorden van Nederland nestelt.

Vandaag trekt een zwakke storing van noord naar zuid over het land en er valt een beetje regen. Vooral in het oosten is er ook kans op natte sneeuw. Ruimte voor de zon is er vrijwel niet en de temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden. De wind neemt iets in kracht toe en draait naar het noorden, tegen de avond naar noordoost.

Vanavond en vannacht klaart het langzaam op en gaat het in een groot deel van het land 4 graden vriezen. Aan zee blijft de vorst beperkt tot een enkel graadje.

Morgen is het droog en zijn er naast wolkenvelden ook enkele zonnige perioden. Het is beduidend frisser dan voorgaande dagen; de temperatuur stokt bij een graad of 3.

Donderdag zijn er zonnige perioden, maar met een noordoostelijke stroming kunnen gemakkelijk wolkenvelden vanaf de Oostzee over Nederland trekken. Het blijft droog en het wordt in de middag gemiddeld 2 graden boven nul.

Vrijdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zon. Er staat nog steeds een vrij stevige wind waardoor het kouder aanvoelt dan dat de thermometers aangeven. Ook in het weekend blijft het vrij koud winterweer met in de nachten lichte tot matige vorst. Het blijft op de meeste plaatsen droog en er is ruimte voor de zon.

Na het weekend wordt de aangevoerde lucht langzaam zachter en neemt de wind in kracht af. De combinatie met flink wat zon maakt dat het dan enigszins voorjaarsachtig aanvoelt buiten.

Di
19 feb
wolk
Wo
20 feb
wolk
Do
21 feb
wolk
Vr
22 feb
wolk
Za
23 feb
wolk
Zo
24 feb
wolk
Zonneschijn in % 10 40 40 40 30 50
Neerslag in % 80 10 10 10 20 20
Minimum temp in C° 1 -2 -2 -3 -3 -3
Maximum temp in C° 5 2 1-2 1 2 3
Windrichting nw no no oost no no
Windsnelheid (Bft) 3 3 4 4 4 4
Windsnelheid zee (Bft) 4-5 4 4-5 5-6 5-6 5-6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.