Weerbericht zondag 17 februari – Grijs, in de middag meer zon

Medemblik – Onder invloed van een hogedrukgebied is het vandaag rustig en droog winterweer. Eerst is er nog veel bewolking aanwezig, in de middag breekt de zon vaker door. In de loop van de week wordt met een oostelijke stroming koudere lucht aangevoerd. Overdag licht de temperatuur net boven nul en in de nacht lichte vorst.

Vanochtend begint de dag met laaghangende bewolking, nevel of mist. Later op de ochtend en vanmiddag breekt vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen de zon af en toe door. De wind is zwak en veranderlijk van richting. De middagtemperatuur ligt tussen 4 graden in het noorden en 6 in het zuiden.

Vanavond en vannacht is het droog en komen enkele opklaringen voor. Op veel plaatsen komt het tot een graadje vorst. Bij meer bewolking blijft het kwik iets boven nul. De meeste wolkenvelden komen voor in het noorden en noordoosten.

Morgen is het droog en zijn er zonnige perioden. Het noordoosten blijft mogelijk te maken houden met vrij veel wolkenvelden. Aan de temperatuur verandert weinig; het wordt een graad of 5 à 6. In de loop van de dag steekt er een matige westelijke wind op. In de avond en nacht naar dinsdag trekt een neerslaggebied vanuit het noordoosten over het land met regen, maar mogelijk in het oosten ook wat sneeuw.

De dagen daarna stroomt vanuit het noordoosten koude lucht uit over het land. Eind van de week ligt de temperatuur overdag nog slechts een paar graden boven nul en in de nachten vriest het een paar graden. Matige vorst is alleen mogelijk tijdens brede opklaringen. Over het algemeen wordt er veel bewolking verwacht, waaruit soms wat motregen of motsneeuw valt.

Lente. Toch gloort er hoop voor de lenteliefhebbers. Richting het einde van de maand zijn er signalen voor een duidelijke stijging van de temperatuur.

Zo
17 feb
wolk
Ma
18 feb
wolk
Di
19 feb
wolk
Wo
20 feb
wolk
Do
21 feb
wolk
Vr
22 feb
wolk
Zonneschijn in % 20 30 20 30  30 60
Neerslag in % 10 10 20 10  10 10
Minimum temp in C° 2 -1 -2 -1  -1 -3
Maximum temp in C° 5 5 5 3  2 1
Windrichting oost zo noord oost  oost oost
Windsnelheid (Bft) 2 2 3 3  4 4
Windsnelheid zee (Bft) 3 3 4 4  5 5-6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.