Keltische boomhoroscoop

West-Friesland – Op zondagmiddag 24 februari start om 14.00 uur bij IVN West-Friesland een bomenwandeling door het Streekbos. Met daarbij een boomhoroscoop die de Kelten aan bepaalde  boomsoorten en de mens gaven.

De IVN gids vertelt eerst over de eigenschappen van een boomsoort.  Daarna wordt uitgelegd welke mensen er volgens de Keltische boomhoroscoop bij die betreffende boom horen en wat hun eigenschappen zijn. Het karakter van de mens werd toegekend aan een type boom.

De Kelten leefden rond de 6de eeuw voor Christus in Europa, van Engeland tot Spanje, Zuid-Italië en zelfs in de Balkan leefden Keltenstammen. Ze kenden geen tempels maar aanbaden de natuur en vooral de bomen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website IVN West-Friesland

Details

  • Datum: zondag 24 februari 2013
  • Starttijd: 14:00
  • Eindtijd: 15:30
  • Locatie: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.