Weerbericht vrijdag 15 februari – Grijze dag met dooi

Medemblik – De dooiaanval is grotendeels geslaagd, maar in het noordoosten is de koude lucht nog aanwezig. Daar valt soms nog (natte) motsneeuw. Elders is het te zacht en valt motregen. Morgen is het droog en komt de zon af en toe tevoorschijn. Zondag is de kans op zon nog wat groter.

Vandaag is het vrijwel bewolkt en hebben wij soms te maken met wat motregen. De temperatuur stijgt naar een graad of 4 waarbij de wind waait uit het westen met 3Bft.

Vanavond en vannacht is de neerslagkans klein en wordt het minimaal een graad of 1. Morgen komen we nog wat dieper in de dooi terecht en weet de temperatuur op te lopen naar waarden rond 5 graden. Met het stijgen van de luchtdruk zullen de neerslagkansen grotendeels onderdrukt worden en breekt het wolkendek soms open.

Zondag is er meer ruimte voor de zon en is het in combinatie met weinige wind best aangenaam. Het wordt 6 graden wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar.

Maandag wordt ook nog een dag waarop de zon zich regelmatig laat zien. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond een graad of 5.

De dagen daarna liggen de maxima ruim boven het vriespunt, maar in de nachten komt het tijdens opklaringen gemakkelijk tot een graadje vorst. Er zijn enkele weermodellen die de winter in de loop van de week weer terug laten keren. Overdag zou het kwik dan een paar graden boven nul uitkomen en tijdens de nachten vriest het een paar graden.

Vr
15 feb
wolk
Za
16 feb
wolk
Zo
17 feb
wolk
Ma
18 feb
wolk
Di
19 feb
wolk
Wo
20 feb
wolk
Zonneschijn in % 10 10 20 40 20 20
Neerslag in % 30 20 10 10 20 20
Minimum temp in C° 0 0 -0 -3 -3 -2
Maximum temp in C° 5 4 4 4 5 3
Windrichting west zuid zo zo oost no
Windsnelheid (Bft) 2 2 2-3 3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 3 3 3 4 4 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.