Stoommuseum gaat weer open

Medemblik – Na een lange periode van verbouwen samen met een winterperiode waarin de vrijwilligers van het Stoommuseum de handen uit de mouwen hebben gestoken om alles weer blinkend te krijgen, gaat as zondag 17 februari het Stoommuseum weer open.

De verbouwing is zo goed als klaar er rest alleen nog de restauratie van 1 van de grote ketels.  De planning is om dit binnen niet al te lange tijd hiermee te gaan starten.  Maar ook de nieuwbouw waarin het Stoomtheater wordt gehuisvest ligt keurig op schema, de verwachte opening medio mei as.

In het Stoommuseum wordt doormiddel van moderne communicatie de bezoekers een rondleiding gegeven in de tijd, maar laat het Stoommuseum zien hoe belangrijk stoom en water zijn in ons dagelijks leven.

Tijdens de as. voorjaarsvakantie zullen de kinderen zelf mee mogen helpen om het vuur hoog te houden bij de vele miniatuur stoommachines.  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Stoommuseum.

U vind het Stoommuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.