Westfriesgasthuis krijgt 9,6 voor ‘beleving van schoon’

‘beleving van schoon’
‘beleving van schoon’

West-Friesland – Vijf willekeurige ziekenhuizen kregen onlangs bezoek van een mystery guest die in opdracht van vakblad Service Management de beleving van hygiëne in ziekenhuizen bekeken. Daarbij werd onder meer gelet op schoonheid, geur, hygiëne van de afvalbakken en algehele verzorging van de locatie. Het Westfriesgasthuis werd ook bezocht en heeft de hoogste score van alle onderzochte ziekenhuizen behaald: een 9,6. De overige ziekenhuizen scoren met een gemiddelde van 9,26 ook goed.

Rijdende auto
‘Natuurlijk vinden we het leuk om de beste te zijn in dit onderzoek,’ zegt Nils van Mourik, manager facilitair bedrijf van het Westfriesgasthuis. ‘Ook vind ik het een mooi compliment voor de medewerkers. Tegelijkertijd ben ik van mening dat we als ziekenhuis zo’n cijfer moeten scoren: een schoon ziekenhuis is als een rijdende auto. Bovendien staan er ook nog verbetertips in. Onze gastvrouwen hebben het soms erg druk waardoor een simpele begroeting er bij inschiet. Daar gaan we aan werken.’

 

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.