Zwemmen voor mensen met reumatische aandoeningen.

reumatische aandoeningen
reumatische aandoeningen

Wervershoof – Zwembad De Zeehoek gaat starten met een nieuwe activiteit. Vanaf 4 februari a.s. op de maandag middag (m.u.v. de schoolvakanties) van 14.00 tot 14.30 uur. Zwembad De Zeehoek biedt mensen met reumatische aandoeningen de mogelijkheid om 1 maal per week in heerlijk verwarmd water, onder begeleiding, in groepsverband de belangrijke oefeningen te doen.

Juist als u reuma heeft is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Bewegen heeft een gunstig effect op reumatische aandoeningen. Het maakt botten en spieren sterk en uw gewrichten soepel. Uw gewrichten raken niet meer beschadigd door de bewegingen. Enkele steekwoorden om u over te halen om naar Zwembad De Zeehoek te komen: Bewegen, ontspanning, samen zijn met lotgenoten, fitter worden en mobiliseren.

Als uw lichaam (nog) niet zo fit is of u heeft veel pijn, dan kunt u licht intensief bewegen. Licht intensief bewegen heeft weinig effect op uw uithoudingsvermogen en het maakt uw spieren niet echt sterker. Wel is het goed voor u. Het werkt erg ontspannend. Een voorbeeld van licht intensieve activiteiten zijn: bewegen in warm water.

Als uw lichaam fit is en u wilt fitter worden kunt u matig intensief bewegen, dit is een training waarvan u sneller gaat ademhalen. U krijgt het er warm van en uw hart gaat er sneller van kloppen. Voorbeelden van matig intensieve activiteiten zijn: fitness, zwemmen, aquajoggen. Matig intensief bewegen is minder belastend voor uw gewrichten dan intensief bewegen.

Wel is het vaak net zo effectief voor uw hart en longen, als u tenminste regelmatig en lang genoeg achter elkaar beweegt. Voordelen van bewegen in water: geen belasting op de gewrichten, weinig kans op vallen, tot op late leeftijd uit te oefenen.

De koste voor 1 maal zwemmen onder begeleiding bedragen € 5.25 euro.

We hopen u snel te zien in Zwembad De Zeehoek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.