Weerbericht woensdag 30 januari – Stormachtige wind met buien

Stormachtige wind en regen
Stormachtige wind en regen

Medemblik – Het is vanmorgen onbestendig en geheel bewolkt weer met buien met zware windstoten. Vanochtend staat er een stormachtige zuidwester op zee en een harde wind op land. Vanmiddag is het iets rustiger en droger. In de avond wordt het weer tamelijk onstuimig en buiig. Er waait een harde noordwestenwind. Het is zacht voor januari. De maximumtemperatuur komt uit op 10 graden.

Vannacht is het droog en helder met later opnieuw enkele wolkenvelden. Tegen de ochtend wordt het nat. Er waait een harde westenwind. Er zijn zware windstoten mogelijk tot 85 km/uur. Het kwik daalt tot 5 graden.

Morgen is het in de vroege ochtend nog overwegend droog met in het oosten af en toe ruimte voor de zon. Maar snel daarna gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regen. Met gemiddeld 8 graden is het een paar graden minder zacht dan vandaag.

Vrijdag en in het weekend wordt het onder invloed van een uitloper van hoge druk rustiger, droger en langzaam nog wat kouder. In de nacht neemt de kans op lichte vorst toe, mits het voldoende opklaart. Vooral zondagavond volgt regen waarbij een kleine kans is op (natte) sneeuw.

Na het weekend neemt de kans op een zacht en herfstachtig weertype weer toe.

 

Vooruitblik do 31/01 vr 01/02 za 02/02 zo 03/02 ma 04/02
Weerbeeld
Maximale temperatuur. 8.9°C 6.6°C 5.1°C 5.8°C 8.2°C
Minimale temperatuur 4.7°C 4.9°C 3.2°C 1.2°C 4.4°C
Kans op neerslag 90% 90% 90% 80% 70%
Aantal uren zon 2 uur 0 uur 5 uur 0 uur 0 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.