Andijk: Samen voor een wijkgerichte aanpak

Ondertekening convenant Andijk
Ondertekening convenant Andijk

Andijk: Samen voor een wijkgerichte aanpak

Andijk – Dinsdag 29 januari 2013 ondertekenen wethouder Dirk Kuipers van de gemeente Medemblik, Hein Hoekstra van Coöperatie VGZ en Paul Saelman van het Zorgkantoor Noord-Holland Noord het convenant ‘Wijkgericht werken doe je samen’. Met de ondertekening kiezen Coöperatie VGZ en Medemblik voor een gezamenlijke aanpak op het brede terrein van zorg, welzijn en ondersteuning. U bent van harte uitgenodigd om bij de ondertekening aanwezig te zijn.

Het huidige zorgstelsel is fors in beweging; vergrijzing, ontgroening, een toename van het aantal chronisch zieken. Door de zorg en welzijn beter te coördineren en te regisseren kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, worden ze snel en adequaat geholpen en door mantelzorgers ondersteund. Mensen houden zelf de regie over hun gezondheid, leren hun situatie managen, behalen gezondheidswinst, kunnen daardoor beter meedoen in de samenleving en langer zelfstandig blijven wonen. Een ander belangrijk resultaat is dat de leefbaarheid in de kern toeneemt en de maatschappelijke participatie van de bewoners wordt gestimuleerd.

Samen voor een wijkgerichte aanpak
In Andijk zijn verschillende organisaties zoals Omring, Wering, Wonenplus, jongerenwerk en vrijwilligers al met elkaar in gesprek over het opzetten van een wijknetwerk. Deze samenwerking zou moeten leiden tot een betere zorg en welzijn. Zowel op het gebied van medische kwaliteit, klantervaring als doelmatigheid. De samenwerking is geen organisatie op zich maar een schakel tussen het sociale en zorgnetwerk. Hierdoor ontstaat er een wijknetwerk om wijkbewoners dichtbij huis een betere kwaliteit van zorg en ondersteuning te bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.