Weerbericht vrijdag 25 januari – Nog even koud

Wisselend bewolkt
Wisselend bewolkt

Medemblik – De winter is nog even aanwezig in Nederland, maar een overgang naar een zachter weerbeeld is in zicht. Morgen vindt een zwakke dooiaanval plaats, maar zondag zal een veel sterkere storing Koning Winter overtuigend van west naar oost het land uit werken.

Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige wind uit oost, later zuidoost. Het blijft licht vriezen. Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt. De zuidelijke wind neemt in de loop van de nacht toe tot matig, kracht 4. Het gaat veelal licht vriezen.

Morgen trekt de sneeuw verder over het land. In het westen is tijdelijk kans op regen of ijzel. De middagtemperatuur ligt iets onder nul in het oosten en iets erboven in het westen en er staat een stevige zuidenwind.

Zondagochtend valt de dooi definitief in. In het oosten en noordoosten van het land kan nog enige tijd sneeuw vallen, maar later op de dag valt overal regen. De temperatuur loopt op naar +3 in Groningen tot misschien wel 8 graden in Zeeland.

In de nacht naar maandag zijn er opklaringen en is grote kans op verraderlijke gladheid door opvriezing van natte wegen (er zit nog vorst in de grond).

Daarna volgt een aantal dagen met bewolkt en regenachtig weer. Overdag wordt het een graad of 9 en in de nachten blijft de temperatuur ook (ruim) boven nul. Daarbij waait regelmatig een stevige (zuid)westenwind. Kortom: het wordt herfst!

 

 Vooruitblik za 26/01 zo 27/01 ma 28/01 di 29/01 wo 30/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur 1.3°C 5.8°C 7.2°C 9.7°C 10.1°C
Minimale temperatuur -5.2°C 0.6°C 2.6°C 5.5°C 8.7°C
Neerslag kans 60% 90% 80% 90% 90%
Aantal uren zon 1 uur 0 uur 5 uur 0 uur 0 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.