Column Andrea van Langen: Mag het een onsje minder zijn?

onsje minder zijn?
onsje minder zijn?

Medemblik – Bij mij wel na die gezellige feestdagen! Eén van mijn goede voornemens is om meer te sporten. Op het moment dat u dit stukje leest ligt er buiten waarschijnlijk sneeuw en met een beetje geluk kunnen we nog schaatsen. Het lijkt een vreemd moment om over het zwembad te beginnen, toch zal er in de raad van februari het één en ander duidelijk worden over de toekomstplannen voor De Weid. Wat mij betreft gaat het zwembad een zonnige toekomst tegemoet en kunnen “de vrienden van de weid” snel van start met de voorbereiding op een hopelijk warme zomer.

Vanuit de Dorpsraad bereikte ons de wens het monument naast het stadhuis te verplaatsen naar het André Voltenplein. Namens de VVD-fractie zal ik me hiervoor gaan inzetten.

De discussie over de bibliotheek speelt nu eens niet in Andijk maar in Wervershoof. De voorgenomen sluiting gaat gelukkig niet door. Inmiddels is de wethouder in gesprek met de bibliotheek. Hierbij zal ook de leeftijdsdiscriminatie op het Servicepunt in Andijk worden besproken.

Nu ik dit stukje schrijf rijdt er net een strooiwagen voorbij. Oók al een taak van de gemeente. U ziet, een gemeente houdt zich met van alles bezig! Om te kunnen bezuinigen is belangrijk te weten welke taken nu écht door de gemeente gedaan moeten worden. Mag het een onsje minder zijn? De komende tijd wordt die vraag gesteld aan de raadsleden maar ook aan de dorpsraden, verenigingen, de ondernemers en de inwoners van Medemblik. Dit gaat óók via moderne media zoals Facebook.

Ook de raadsleden van de VVD horen graag wat ú belangrijk vindt en daarom houden we op maandag 4 februari vanaf 19.30 onze fractievergadering in Sarto. U komt toch ook?

Andrea van Langen, fractievoorzitter VVD Medemblik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.