Weerbericht maandag 21 januari: sneeuw

sneeuwbuienMedemblik – Vanochtend is het bewolkt weer met sneeuw. In de middag houdt de sneeuw nog aan. Er waait een vrij krachtige oostenwind. De maximumtemperatuur komt uit op -2 graden. Vanavond en vannacht is het droog weer met veel bewolking en een enkele opklaring. Er waait een matige oostenwind. Op uitgebreide schaal lichte vorst. Vannacht wordt het minimaal -5 graden.

Morgen volgt opnieuw een grijze dag. Het blijft over het algemeen droog, echter een enkel vlokje sneeuw is niet uitgesloten. De wind is zwak tot matig en komt uit oosten tot noordoosten. In het noorden vriest het overdag een graad of 3, in het zuiden ligt het kwik rond nul.

Woensdag is het overwegend bewolkt, maar het blijft grotendeels droog. Het is wel rustig: er staat een zwakke tot hooguit matige oosten- tot noordoostenwind. De maxima liggen opnieuw tussen de -3 en de +1 graden.

De dagen daarna blijft het bewolkte winterweer nog in het land. Tot het weekeinde is de neerslagkans klein. ’s Nachts vriest het meest matig, ook overdag komt het kwik op veel plaatsen niet boven het vriespunt. In het weekend lijkt een nieuwe dooiaanval voor een zachter weerbeeld te gaan zorgen.

 Vooruitblik di 22/01 wo 23/01 do 24/01 vr 25/01 za 26/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -3.9°C -2.2°C -3.1°C -5.4°C -3.0°C
Minimale temperatuur -5.6°C -5.8°C -5.9°C 8.8°C -7.8°C
Kans op neerslag 10% 10% 10% 10% 10%
Aantal uren zon 0 uur 0 uur 1 uur 6 uur 2 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.