Winterstoppop in café ’t Fortuin Wervershoof

Winterstoppop SMEV
Winterstoppop SMEV

Wervershoof – Op zondag 27 januari 2013 organiseert SMEW (Stichting Music Events Wervershoof) voor de tiende keer WINTERSTOPPOP in café ’t Fortuin te Wervershoof. Wervershoof kent sinds de jaren rond de laatste eeuwwisseling een enorme toename van muziekbandjes. Het idee om een Wervershover muziekdag te organiseren kwam in 2003 bij de bestuursleden van SMEW in gedachten en kreeg in januari 2004 vaste vorm met de eerste Winterstoppop. Het werd een daverend succes.

En succes vier je met een vervolg en wanneer succes blijft, blijf je doorgaan met het organiseren van dit prachtige muziekfestival. Het principe is dat van elke band een of meerdere bandleden uit Wervershoof komen. Het succes van dit principe veroorzaakte teleurstelling bij andere bands uit de omgeving. Zij wilden ook graag tijdens dit goed bezochte festival optreden. Om die reden werd de zogenaamde wildcard in het leven geroepen.

SMEW is er in geslaagd om tijdens dit jubileumjaar een zeer wisselend attractief programma rond te krijgen, niet alleen qua bands, maar ook qua leeftijd en ervaring. Er zijn zeer jeugdige bands, die voor het eerst meedoen. Er zijn er ook, die voor de tiende keer meedoen. Rewind doet voor de tiende keer mee. Zangeres Yvonne Schoorl: “Ik vind het weer geweldig om mee te doen. Het is elke keer weer anders, maar vooral gezellig.

De ene keer spelen we vroeg in het voorcafé, een andere keer weer op primetime in de zaal. Dit jaar hebben een aantal leden van de band voor de gelegenheid de band ‘Vanalleswat’ opgericht. Het zal heel verrassend zijn. En ze spelen dus ‘van alles wat’. Ik heb er weer zin.” De laatste zin van Yvonne wordt uitgesproken door elke artiest, die aanwezig is tijdens de vergadering met de deelnemende artiesten. Laura Verdonschot en Jim Kerver hebben de toekomst en spelen voor het eerst mee: “Onze band heet Exception. We bestaan twee jaar en treden al vaker op.

Tijdens Winterstoppop spelen we ook een eigen nummer, een vrolijk popnummer met de titel “Feeling Young.” En die titel past uitstekend bij deze jonge artiesten. De variatie der artiesten blijkt wanneer Fleur Schouten van L!VE zegt dat zij akoestisch zullen spelen. Enthousiaste artiesten, die vanaf 13.00 uur zullen optreden. Zoals gezegd is er akoestische muziek, maar ook zeer ruig werk, en alles wat je daar tussen kan bedenken. Iedereen komt dus aan zijn trekken. SMEW heeft ook dit jaar weer een thema, namelijk Nederlandstalig. Iedereen brengt dus een Nederlandstalig lied in zijn eigen muziekstijl. Op de website www.smew.nl kunt u de komende tijd nog veel meer nieuws lezen omtrent dit festival.

 

Een festival waarvoor je slechts zes euro entree betaalt.

Deelnemende artiesten: UniGroove, The Stream, Blue Flame, Nimrodssons, L!ve, Neveneffect, Firewall, The Fruitmachine, Exception, Ljäbbêrkød, Two of Us, King Regards, King Arthur and the Phat7, CC Project, 2nd Door Left, Rewind, Vanalleswat, Love Shack, Senescence, What About Bob?, The Rag, Wishful Drinking, The Petoempers en Caballeros de la Música.

Voor eventuele nadere informatie; Loek Boon 0653278856

Via: WfZ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.