Tips tegen de winterse kou

Tips tegen de winterse kou
Tips tegen de winterse kou

West-Frisland – De winter is ons land weer aan het teisteren, en dus is het tijd voor wat winterse tips. Hoe komen we deze winter weer door is de vraag? Wees niet gevreest, er zijn verschillende manieren om u en de omgeving warm te houden. In dit artikel kunt u daar van alles over lezen.

Speciale kleding voor buiten
Er zijn verschillende kledingstukken die u buiten kunt dragen om u goed warm te houden:

Draag geen skinnyjeans, panty’s of andere kledingstukken die strak om uw benen zitten. Uw lichaam staat warmte af, op het moment dat er iets ruimte tussen uw been en de broek zit kan deze warmte daar blijven, zodra u een strakke broek aanheeft is dit laagje weg en zal de kou makkelijker uw benen bereiken.

Voor even op de fiets kunnen thermolaarzen geen kwaad. U kunt voor als u naar het werk gaat andere schoenen in een tas meenemen. Thermolaarzen zijn goed geisoleerd en relatief hoog. Als u het echt heel koud heeft kunt u eventueel voor een schoenmaat groter kiezen zodat u er ook nog gebreide sokken of iets dergelijks in kunt doen.

Handschoenen met accu, ze kosten wat maar dan heeft u ook wat. Deze worden tot nog toe voornamelijk door proffessionele skieërs en motorrijders gebruikt. Ze kosten toch al gauw tussen de 150 á 200,- maar ze werken op een accu. U laadt ze als het ware thuis op, daarbij kunt u de temperatuur instellen. Nadat ze opgeladen zijn kunt u zo een dag weg zonder koude vingers te krijgen.

Bedenk dat het buiten altijd kouder is als binnen, maar als u moet fietsen krijgt u het onderweg vanzelf weer warm. Werk daarom met verschillende lagen zodat u de dikte/warmte aan kunt passen.

Speciale kleding voor binnen
Veel mensen kunnen wel op het idee komen om pantoffels aan te schaffen. Zitten deze echter wel zo warm? Somige mensen kopen namelijk pantoffels waarbij de achterkant open is of die tot de enkels komen waardoor soms delen van het lichaam open en dus koud blijven. U kunt kiezen voor lange pantoffels, het liefst een beetje breed zodat u eventueel uw pyamabroek in de pantoffels kan doen voor nog meer warmte.

Ze komen nog niet vaak voor maar er bestaat een fleecedeken met mouwen. Heerlijk warm voorals u lekker op de bank ligt. Ze gaan onder de naam ‘Snuggie’ deze is te zien op de afbeelding.

Tips voor het huis
Zorg dat er geen toch naar binnen kan dit kunt u tegenhouden door tochtstrips. Om verder het huis warm te houden kunt het best de kamers laten luchten als u weggaat, komt u terug zorg dan dat u niet direct in die kamer hoeft te zijn maar doe het raam wel al dicht zodat het weer wat op kan warmen. Nog een laatste tip wat betreft het huis is hou de gordijnen ’s ochtens dicht. Hierdoor wordt de warmte vast gehouden. Open de gordijnen zodra de zon op de dag schijnt zodat deze het huis kan verwarmen.

Overige tips
Eet/drink wat warms, zo warmt je lichaam van binnen op.

Douche niet te heet, omdat je je koud blijft voelen krijgen mensen gauw de neiging de douche steeds iets heter te draaien. Hierdoor kunt u verbranden en als u onder de douche vandaag voelt de kou nog erger.

Als u geen kruik heeft voor in bed kunt u ook heet water in een plastic fles doen, vul de fles niet helemaal en wikkel deze in een handdoek zodat het niet te heet is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.