Koken zonder Sterren: Rauwe Andijvie Stamppot met Spekjes

Rauwe Andijvie Stamppot met Spekjes
Rauwe Andijvie Stamppot met Spekjes

Medemblik – Of is het toch stamppot rauwe andijvie? Nouja, wat maakt het uit, dit lekkere recept moet er inderdaad bij. Bereidingswijze voor deze stamppot:

  • Aardappels schillen, in vieren snijden en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken.
  • En de rookworst bij de aardappels in de pan doen.
  • Ondertussen de spekjes opbakken. Aardappels, andijvie, scheutje melk, klontje boter en een beetje peper samen mixen, vervolgens de spekjes erdoor doen.
  • Met wat jus serveren.
  • Eet smakelijk!

Tip: met elk winters stukje vlees is dit lekker, bijvoorbeeld een goede gehaktbal, blinde vink of worst (dan maak je natuurlijk zelf de jus)

Ingrediënten voor stamppot rauwe andijvie

    Voor 4 personen

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 2 bakjes spekjes
  • 1-2 rookworsten
  • 50 gram boter
  • scheutje melk
  • peper / zout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.