Medemblik leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen 23 januari tot en met 2 februari 2013

Prentenboek
Prentenboek

Gemeente Medemblik – De Nationale Voorleesdagen 2013 zijn van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari. In de gemeente Medemblik staan deze week diverse activiteiten op het programma. Zo trapt burgemeester Frank Streng de Nationale Voorleesdagen af en leest voor aan kinderen van groep 7 van de RK basisschool Werenfridus in Werverhoof.

Een overzicht van de activiteiten:

 • Burgemeester Frank Streng trapt de week af en leest tijdens Het Nationale Voorleesontbijt op woensdagmorgen23 januari in de RK basisschool Werenfridusschool in Wervershoof voor aan de kinderen uit groep 7. Vanwege het vroege tijdstip komen de kinderen in hun pyjama naar school. Het programma ziet er als volgt uit:
  08.00 uur Ontvangst
  08.30 uur Opening voorleesontbijt
  08.45 uur Burgemeester Frank Streng leest voor
 • Op woensdag 23 januari opent wethouder Zwagerman ‘BoekStart’ in de bibliotheken van Medemblik en Wognum. Een project dat het lezen met heel jonge kinderen en hun ouders wil bevorderen. BoekStart gaat uit van de op onderzoek gebaseerde gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.Ouders en kinderen uit de gemeente Medemblik hebben een uitnodiging ontvangen voor de opening van BoekStart. Zij kunnen meteen een BoekStart koffertje ophalen met twee boekjes voor de kinderen en een folder voor de ouders. Ouders worden uitgenodigd hun kind direct gratis lid te maken en worden geattendeerd op de bijeenkomsten die voor hen over (voor)lezen worden georganiseerd. Het programma ziet er als volgt uit:
  14.00 uur bibliotheek Medemblik

15.00 uur bibliotheek Wognum

 • Op zondag 27 januari is in de bibliotheek in Medemblik de interactieve voorstelling ‘Knip Knip’! Een voorstelling voor peuters en kleuters gebaseerd op het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’. De voorstelling start om 10.00 uur. Toegang leden € 3,00 en voor overigen € 4,50. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek, telefonisch via (0227) 544849 of via Medemblik@bibliotheekwfo.nl. Meer informatie staat op www.westfriesebibliotheken.nl
 • Er is een BoekStart activiteit in de Bibliotheek van Wognum op woensdag 30 januari om
  10.00 uur. De activiteit heet Muziek op schoot – Zingen en gebaren maken met uw baby door
  Ellis Bell. Meer informatie www.westfriesebibliotheken.nl.
 • Op woensdagmiddag 30 januari organiseert VoorleesExpress Westfriesland een gezellige voorleesmiddag. In de HEMA op de Nieuwstraat 74 in Medemblik mag jong en oud aanschuiven bij de voorlezers van 14.00 tot 15.30 uur. Er wordt onder andere voorgelezen uit het boek “Nog 100 nachtjes slapen”, het verhaal van Dorus die nog zo lang moet wachten tot haar verjaardag dat ze besluit van elke dag een feestje te maken.

Belang voorlezen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2013: ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.