Feestelijke opening BoekStart in de Bibliotheek Medemblik en de Bibliotheek Wognum

Boekstart
Boekstart

Gemeente Medemblik – Op woensdag 23 januari 2013 opent wethouder Louw Jan Zwagerman het programma BoekStart in de Bibliotheek Medemblik en de Bibliotheek Wognum. BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders samen met hun jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma gaat uit van de op onderzoek gebaseerde gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

De gemeente Medemblik informeert via een brief alle ouders van baby’s over wat de bibliotheek hen te bieden heeft en nodigt hen uit om een BoekStart koffertje op te halen de Bibliotheek. De bibliotheekmedewerkers ontvangen de ouders en overhandigen het BoekStart koffertje.

Ieder koffertje bevat twee boekjes voor de baby/dreumes en een aantal informatieve folders voor de ouders. Ouders worden uitgenodigd hun baby direct gratis lid te maken en worden geattendeerd op de bijeenkomsten die voor hen over (voor)lezen worden georganiseerd. (Zie BoekStart-activiteit Ellis Bell op 30 januari in de Bibliotheek Wognum)
Programma feestelijke opening Boekstart 23 januari 2013
  • 14.00 uur – Medemblik
  • 15.00 uur – Wognum

Na de opening leest wethouder Louw Jan Zwagerman uit een groot boek voor aan de kinderen.
De ouders kunnen lid worden van de bibliotheek, kijken naar materialen en ontvangen een koffertje.

Voor zowel de kinderen als hun ouders staat wat lekkers klaar!
BoekStart is ontstaan naar voorbeeld van het landelijke programma BookStart in Groot Brittannië.
In Nederland heeft de Stichting Lezen dit programma vertaald naar de Nederlandse situatie. De Bibliotheken in de gemeenten Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen, Opmeer en Koggenland bieden het  BoekStart-programma al sinds september 2011.  Lees hier meer over BoekStart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.