Weerbericht 14 januari: In de middag lichte sneeuwval

Veel sneeuw in aantocht
Sneeuw in aantocht

Medemblik – Vanochtend neemt van het westen uit de bewolking toe. In de middag en vooral in de avond kan het af en toe licht sneeuwen. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind de maximumtemperatuur komt uit rond de -1 graden. Ook vanavond en vannacht valt er nog af en toe sneeuw. Het kan 3 of 4 graden vriezen.

Morgen verloopt de dag grotendeels bewolkt en kan in het hele land nog een beetje sneeuw vallen. De temperatuur stijgt tot rond het vriespunt. Voor de schaatsliefhebbers is de sneeuw slecht nieuws. Op plaatsen waar al een dunne laag ijs gevormd is, zal de ijsaangroei stagneren en is het ijs te dun om te betreden met sneeuwschuivers.

De dagen daarna is het vooral in het binnenland droger, maar in de kustgebieden valt soms een enkele sneeuwbui. Het blijft de hele week koud, met overdag temperaturen rond of iets onder nul. ’s Nachts vriest het licht tot matig, afhankelijk van de hoeveelheid bewolking.

Vooruitblik di 15/01 wo 16/01 do 17/01 vr 18/01 za 19/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -2.2°C -1.1°C -0.1°C -2.1°C -2.6°C
Minimale temperatuur -3.5°C -4.7°C -5.0°C -5.0°C 6.3°C
Kans op neerslag 60% 10% 10% 10% 10%
Aantal uren zon 0 uur 5 uur 3 uur 2 uur 3 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.