Weerbericht zaterdag 12 januari: De zon schijnt vandaag geregeld en het blijft overwegend droog

Half bewolkt
Half bewolkt

Medemblik – De zon schijnt vandaag geregeld en het blijft overwegend droog. Er waait een matig oostenwindje. Daarbij loopt het kwik op tot 1 graad. Vanavond en vannacht blijft het (vrij) helder. Wat de wind betreft verandert er weinig. De temperatuur daalt tot ongeveer -5 graden.

Morgen is het op de meeste plaatsen droog. Wel trekt er meer bewolking over waardoor het aandeel zon wat terugloopt. De wind blijft uit het oosten waaien en is veelal matig van kracht. De maxima liggen dan rond of net onder het vriespunt.

Na het weekend blijft de koude lucht nog een tijdje in het land aanwezig. In de loop van de week kan dan ook op steeds meer plaatsen geschaatst worden op ondergelopen weilanden. Wel komt er dinsdag meer bewolking voor en kan er een beetje sneeuw vallen. Overdag liggen de maxima onder nul en in de nacht vriest het 6 of 7 graden.

Vooruitblik zo 13/01 ma 14/01 di 15/01 wo 16/01 do 17/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -0.8°C -3.3°C -1.9°C -0.5°C 1.0°C
Minimale temperatuur -4.7°C -6.2°C -4.1°C -5.3°C -3.9°C
Kans op neerslag 0% 10% 30% 10% 10%
Aantal uren zonneschijn 4 uur 3 uur 0 uur 3 uur 3 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.