Nieuwjaarsreceptie ‘Medemblik in Beweging’

Nieuwjaarsreceptie
Nieuwjaarsreceptie

Medemblik – Woensdag 9 januari vond de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Medemblik plaats in Multifunctioneel Centrum De Bloesem in Wognum. Een bijeenkomst voor jong en oud die dit jaar in het teken stond van sport.

Burgemeester Frank Streng opende de avond en keek in zijn toespraak kort terug op gebeurtenissen in 2012 en gaf een doorkijkje voor 2013. Hij gaf aan dat door de bezuinigingen de gemeente in 2013 nog meer zorgvuldig haar keuzes gaat maken waarin de alternatieven met hun voor- en nadelen helder op een rijtje worden gezet.

Vrijwilligers in het zonnetje

Wethouder Kuipers zette vrijwilligers in het zonnetje. Dirk Jaap Zwier, Tiny Aker,  en Claus Ursem ontvingen uit zijn handen het eerste Vrijwilligersmagazine. En ook voor de eerste maal werd de stimuleringsprijs uitgereikt. Dit jaar ging de prijs, een cheque ter waarde van €250,–  naar de Stichting Samenwerkende Zwembaden West-Friesland. De stichting heeft tot doel samenwerking te bevorderen, informatie over zwembaden wordt met elkaar gedeeld, personeel gezamenlijk ingekocht en denken zij na over energiebesparingen.

Kampioenen 2012

Wethouder Louw Jan Zwagerman nam samen met Lobke Berkhout de huldiging van onze Nederlandse, Europese en Wereldkampioenen voor zijn rekening. Zwagerman bedankte de kampioenen voor de inzet en voor het feit dat zij het boegbeeld zijn van waar de gemeente Medemblik voor staat’.
Naast de vele nieuwjaarswensen konden de aanwezigen genieten van demonstraties die door diverse sportclubs werden verzorgd. Onder meer handbal, volleybal, zumba, tafeltennis en badminton. Ook was het mogelijk via een rondleiding het gebouw De Bloesem te bekijken. Live muziek werd verzorgd door band ‘High Five’.
De toespraak van burgemeester Frank Streng is hier te lezen. Toespraak burgemeester. (Pdf-73KB)

Kijk voor een fotovoorstelling in deze powerpointpresentatie (20,4MB)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.